Penapis air Dr Jabbar menggunakan sistem penapisan air Bio-Energy Beralkali tinggi.

Sekarang ramai yang tidak sedar air paip yang anda minum setiap hari sedang menjejaskan kesihatan anda!. Ini kerana air yang tidak ditapis dan dijadikan minuman harian sangat tidak bagus untuk kesihatan ahli keluarga kita.

RM599 sahaja 

(harga kilang)

HUBUNGI/WHATSAPP/SMS 019-653 2011 /013-794 1235 / 013-276 1156 (Ibrahim / Haji) 

PENAPIS AIR DR. JABBAR

Penapis Air Murah & Berkualiti Sesuai untuk Seisi Keluarga dalam menjamin kebersihan air yang bersih.

Tahukah anda !!! 

Semua manusia di muka bumi Allah tahu betapa pentingnya air untuk kesihatan tubuh badan kita. Tubuh kita terdiri dari 50-70% air. Air penting untuk pelbagai fungsi fisiologi badan. Tidak mungkin tubuh kita boleh berfungsi tanpa air. 

Disini kami ingin memberitahu apakah peranan air :

* Membawa nutrient dan oksigen pada sel-sel badan

* Air bertindak menstabilkan suhu badan

* Sebagai pelincir pada sendi badan

* Membantu sistem panghadaman

* Menjadi pelembap pada tisu organ seperti mata

* Membantu menyingkirkan toksin dari badan

Para doktor dan pakar sangat mengesyorkan supaya mengambil air kosong sekurang-kurangnya 2 liter atau 8 gelas sehari untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan. Ianya penting untuk kekal sihat, cergas , cerdas dan bertenaga untuk menjalankan aktiviti seharian. Namun begitu, kita berdepan dengan masalah yang serius tanpa kita sedari.. 

Air Paip Kita Sebenarnya Tercemar!

Ya! lihat sendiri betapa banyaknya kes di akhbar kita.. Antaranya ialah : 

 

 

Pasti kita tertanya-tanya kenapa dan mengapa ini semua terjadi.

Jawapannya mudah, sumber air semulajadi di Malaysia kita tercemar teruk. Sebenarnya kajian diperingkat antarabangsa telah menunjukkan bahawa kualiti air diseluruh dunia telah menurun disebabkan pencemaran air yang semakin meningkat.

Tidak dinafikan lagi, sumber air sememangnya tercemar dengan bahan-bahan berbahaya kepada kesihatan manusia. Walaupun air telah dirawat di loji air, namun bahan berbahaya masih ada kerana pencemaran yang berlaku pada sumber air semula jadi.

Antara bahan-bahan berbahaya dalam air paip adalah:

* Kotoran seperti pasir, lumpur, lumut dan lendir.

* Logam berat seperti plumbum, nikel, aluminium, tembaga, merkuri, cadmium, dan arsenik yang menyebabkan kanser dalam jangka masa panjang.

* Mikroorganisma seperti berbahaya bakteria dan kulat yang boleh menyebabkan cirri-birit dan penyakit lain.

* Kandungan klorin yang terlalu tinggi menjadi toksik pada sel-sel tubuh badan.

* Bahan nitrat seperti baja pertanian menyebabkan bau busuk pada air.

 

Kesemua ini tidak dapat dihilangkan dengan memasak air sahaja. Malah, klorin dalam air paip akan menjadi lebih beracun selepas air dimasak!

Antara sebab inilah, kesihatan kita boleh terjejas. Air yang sepatutnya berperanan untuk menyingkirkan toksin dalam tubuh badan kini menjadi punca berkumpulnya bahan toksik berbahaya pada tubuh badan kita, terutamanya buah pinggang.

Persoalannya, adakah anda sanggup membiarkan keluarga anda mengambil minuman yang tercemar?  Bayangkan dalam masa 10 hingga 20 tahun akan datang, betapa banyaknya toksik terkumpul pada tubuh badan!

 

Penapis Air Dr Jabbar adalah penapis air yang berkualiti direka khas untuk menapis dan menyingkirkan pencemaran seperti klorin, bakteria, kulat dan logam-logam berat berbahaya dalam air paip kepada air tapisan yang berkualiti badan.

* Penapis A -Seramik

Penapis mutlak (sehingga 0.9 mikron), ia menapis habuk, kotoran, mendapan kotoran, logam terampai dan bahan-bahan asing datang daripada tangki dan paip air lama. Tapisan ini juga dapat mengurangkan kehadiran bakteria seperti E-Coli, Cholera dan Salmonella serta mengurangkan kekeruhan air.

Perlu cuci apabila ternampak mendapan yang tebal. Keluarkan seramik daripada “Housing” dan gosok seramik sehingga bersih. Tidak perlu diganti melainkan jika bocor kerana pecah.

* Penapis B – Penapis Karbon Diaktifkan

Membuang bau bauan, warna dan saki-baki klorida iaitu bi-produk dari klorin bernama THMS (Trihamethanes) sejenis bahan yang hasilkan bau yang kurang menyenangkan, bahan pencuci, sebatian organik dan bahan kimia. juga mengandungi penyerapan karbon perak untuk menyingkirkan kuman.

* Penapis C – KDF bersama Blok Karbon Diaktifkan

Fungsi kedua-dua bahan ini ialah untuk menyingkirkan logam berat seperti timah, tembaga dan cadmium (yang memenuhi Piawaian US EPA dan Piawaian Keselamatan Antarabangsa).

* Penapis D – Blok Karbon Diaktifkan Gred A bersama Karbon Halus Diaktifkan

Membuang logam berat, bahan buangan radioaktif, bahan kimia yang memudaratkan kesihatan dan racun haiwan perosak. 

* Penapis E – Energizer Ball

Untuk memecahkan molekul air kepada saiz lebih kecil supaya air dapat diserap masuk ke dalam badan manusia dan larut dengan mudah. Ini membantu melancarkan proses metabolisma. Ia menjadikan air mempunyai “AURA” dengan tenega medan bio-elektrik yang tinggi untuk kesihatan badan. 

* Penapis F – Alkali Bio Ball

Teknologi Penggubahan Berion digunakan bagi meningkatkan dan menstabilkan tenaga didalam air serta untuk menjadikan saiz molekul air yang kecil telah dipecahkan terus berkeadaan sedemikian untuk jangkamasa yang panjang. Ia juga menukarkan paras alkali air agar sesuai untuk tubuh manusia mempercepatkan metabolisma dan mengaktifkan sel-sel untuk meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan dan penyahtoksin. 

* Penapis G – Blok Karbon Berkepadatan Tinggi.

Menyerap Ethylene Dichlorine, bahan cuci, klorin, warna, bahan kimia yang memudaratkan kesihatan dan racun haiwan perosak menghalang bakteria daripada membiak, bau yang kurang menyenangkan dan kesan sisa organik.

Air yang terhasil mudah diserap oleh badan dan sekaligus membuang toksin dan kotoran dari badan serta memperbaiki peredaran darah.

 

Kelebihan Air Tapisan Dr Jabbar 

** Kaya dengan mineral semulajadi

** Mengandungi kandungan oksigen yang tinggi

** Tinggi kandungan anti-oksida

** Menyahtoksinkan badanBersifat anti-kanser

** Mempercepatkan proses penyembuhan secara semula jadi.

** Mampu mencegah penyakit seperti artritis, mempercepatkan proses penghadaman, mengatasi masalah tekanan darah tinggi, sistem darah, obesiti, masalah buah pinggang

** Sedia diminum dan tidak perlu dididihkan.

** Tidak mempunyai bau yang tidak menyenangkan.

** Lebih sedap diminum berbanding air paip

** Meningkatkan tenaga pada peminum

** Air tapisannya menghasilkan air yang mengandungi mineral, oksigen, kalsium, magnesium yang tinggi.

** Air yang mempunyai pH beralkali dapat meneutralkan sisa buangan berasid dalam badan dan ini dapat mencegah penyakit seperti kencing manis, gout, dan juga kanser.

 

Penapis air DrJabbar yang terlaris di pasaran kini hanya pada harga RM599 berbanding harga lama iaitu RM1299. Dapatkan satu set penapis air DrJabbar untuk memastikan anda dan keluarga terlindung dari penyakit yang disebabkan oleh gejala pencemaran air. Penapis air adalah barang keperluan yang wajib ada bagi setiap keluarga di dunia. Sebelum ini harga yang mahal mungkin menghalang anda dari memiliki penapis air, tetapi kini dengan harga promosi DrJabbar anda berpeluang memiliki penapis air berkualiti tinggi setaraf dengan jenama terkenal yang lain.

Jangan tunggu lagi, hargailah kesihatan anda dan keluarga.

HUBUNGI/WHATSAPP/SMS 019-653 2011 /013-794 1235 / 013-276 1156 (Ibrahim / Haji)